Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Επίσκεψη & Μάθημα στο 2ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου
Σήμερα στις 11:00 π.μ. Δευτέρα 27 Μαΐου επισκέφτηκα το 2ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου για μια μικρή περιήγηση με τα μικρά μελισσάκια στον κόσμο της κυψέλης, έπειτα απ' την πρόσκληση των νηπιαγωγών τους. 

Ενθουσιάστηκα και χάρηκα που πολλά παιδάκια είχαν γνώσεις γύρω απ΄ την μελισσοκομία λόγω του ό,τι οι γονείς και παππούδες ασχολούνται με αυτή.  ( Τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση με την μελισσοκομία έχει ραγδαία ανάπτυξη στον νομό μας, το οποίο συμβαίνει και γενικά σε όλη την χώρα).


Μαζί είδαμε ένα DVD που είχα ετοιμάσει με τον πατέρα μου για τις διάφορες εργασίες στα μελίσσια όπως ο τρύγος μελιού, συλλογή γύρης, μεταφορά μελισσιών κ.α. Μετά τους έδειξα πως είναι μια μικρή κυψέλη και πως είναι διαμορφωμένη μια κηρήθρα με τα εξάγωνα κελιά της, που γεννά η βασίλισσα, και που γεμίζουν με μέλι & γύρη οι μέλισσες.
Φόρεσα την στολή του μελισσοκόμου και γελάσαμε αρκετά μαζί! Με ρωτούσαν πάρα πολλές ερωτήσεις παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους!
Και για να αφομοιώσουν όλα αυτά τους διάβασα ένα παραμύθι που έχω γράψει "Η Μελισσούλα". Μάλιστα χάρηκα πολύ που μου είπαν τα παιδάκια ότι είναι πάρα πολύ καλό το παραμύθι που έγραψα! Τους άρεσε γιατί ήταν όμορφες και οι εικόνες..... και οι νηπιαγωγοί επέμεναν να εκδοθεί επίσημα! Στο τέλος πήραν τους μαρκαδόρους και βάλθηκαν να ζωγραφίσουν μέλισσες και κυψέλες... και μάλιστα ένα παιδάκι ζωγράφιζε εμένα με την κυψέλη και τις μέλισσες μου!  

Εύχομαι σε όλους μια υπέροχη μελισσοκομική χρονιά και για τον έλατο θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες! 


1 σχόλιο:

  1. Είσαι καταπληκτική! Πολύ δραστήρια!Συγχαρητήρια!Μακάρι να ερχόσουν και στο δικό μου νηπιαγωγείο αλλά είμαστε Αθήνα.Θα δείξω στα παιδάκια μου τις εικόνες τουλάχιστον!
    Souli Amplianiti

    ΑπάντησηΔιαγραφή